Travel

Wandelen door Utrechtse landschappen

Bilts Meertje

De afgelopen weken was het ontzettend mooi weer in Nederland. Perfect weer om er met mijn nieuwe camera op uit te trekken naar de Utrechtse landschappen. Voor mij bestaat er namelijk niets wat meer rust geeft dan eventjes doelloos rondlopen door prachtige bossen en andere landschappen.

Beerschoten

Een van de voordelen die het wonen in het midden van het land biedt is dat je tussen allemaal verschillende mooie landschappen woont. Door de heuvels van de Utrechtse Heuvelrug zijn er veel verschillende landschappen, en er is gelukkig genoeg keuze. Het landgoed waar ik zelf regelmatig doorheen loop zijn Houdringe en Beerschoten tussen De Bilt en Zeist in. Hier staan ontzettend veel oude bomen, en je kunt er als je stil genoeg bent ook heel veel vogels spotten.

Bilts Meertje

Een ander ontzettend mooi landgoed is de Hooge Vuursche, tussen Hilversum en Lage Vuursche in. Dit grotere landgoed heeft veel lange lanen, en heeft verschillende mooie routes die je kunt bewandelen. Ook op de fiets zijn er een aantal mooie routes om te doen. Het wandelen door afwisselend eiken- en loofbossen is een ideale manier om even de dagelijkse sleur achter te laten. Hoge Vuursche Hoge Vuursche