Travel

Vijf redenen om de Borromeïsche Eilanden te bezoeken

Borromeïsche Eilanden

Op mijn vele reizen naar Italië heb ik weinig plekken gezien die zo mooi zijn als de Borromeïsche Eilanden in het Lago Maggiore. In dit artikel vertel ik je vijf redenen waarom een bezoekje aan deze prachtige eilanden zeker de moeite waard is.

1. De Boottocht

Om op de Borromeïsche Eilanden te komen ga je met de boot. Vanaf onder andere Verbania en Stresa vertrekken boten die je naar de eilanden brengen. Je kunt kiezen om met een reguliere passagiersboot te gaan, of met een particuliere kapitein mee te gaan. Meestal werken deze boten met een hop on – hop off systeem. Op vaste tijden kun je weer opstappen om naar het volgende eiland te gaan. Ik ging met een particuliere boot mee, en het boottochtje zelf was erg leuk. Je krijgt de eilanden goed vanaf het water te zien, en het is een prachtig uitzicht!

Borromeïsche EIlanden

Uitzicht vanaf Isola dei Pescatori

2. Isola dei Pescatori

Dit visserseiland is wel bewoond en wederom prachtig aangelegd. Hier kun je door kleine straatjes lopen waar veel kleine visrestaurantjes zitten. De winkeltjes zijn voornamelijk op tourisme gericht, en behalve een beetje ronddwalen is er niet veel te doen. Het is er wel ontzettend mooi, en daarom echt een aanrader om toch even mee te pakken als je de Borromeïsche Eilanden doet.

3. De botanische tuin op Isola Madre

Op Isola Madre, het grootste eiland van de drie en bestaat voor het grootste gedeelte uit een prachtige botanische tuin. In deze tuin vind je niet alleen bloemen en bomen van over de hele wereld, maar er lopen hier ook dieren als pauwen rond. In deze tuin vind je de grootste Kashmir Cypress van Europa.  De tuin is prachtig aangelegd met fonteinen, trappen en beelden. Echt een lust voor het oog.

Borromeïsche Eilanden

Het Pallazo van Isola Bella gezien vanaf het water

4. Het barokke paleis van Isola Bella

Isola Bella is het beroemdste eiland van de Borromeïsche eilanden. Op Isola Bella staat een heel groot palazzo in barokstijl. Dit paleis kun je bezoeken en je ziet hier prachtige meubels en voorwerpen in de Italiaanse barokstijl. Hoogtepunten in dit paleis zijn er genoeg, zoals de Sala da Ballo en de Sala della Musica. In de Sala della Musica zie verschillende prachtige antieke muziekinstrumenten. Wat je ook echt niet mag missen zijn de schelpengrotten. Dit zijn zes grotten die volledig belegd zijn met schelpen en steentjes. En mocht het je te warm zijn die dag is het er ook heerlijk koel.

5. De paleistuinen van Palazzo Borromeo

Bij een prachtig paleis hoort natuurlijk een prachtig aangelegde paleistuin, en die vind je dan ook bij het Palazzo Borromeo! Deze tuinen zijn weer heel anders aangelegd als de botanische tuinen, met lange paden, glooiende gazons en vele standbeelden. Het absolute topstuk is toch wel het Teatro Massimo. Dit is een schelpvormig water ‘theater’ met ontzettend mooi beeldhouwwerk. Ook vind je in deze tuinen vijvers met verschillende kleuren waterlelies. Echt prachtig om allemaal

Borromeïsche Eilanden

Het Teatro Massimo

Hopelijk heb ik je geïnspireerd om een keer een bezoekje te brengen aan de prachtige Borromeïsche eilanden wanneer je in Noord-Italië bent. Of misschien ben je er al ooit geweest?