Recipes

Vegetarische curry

Vegetarische curry

Een probleem waar ik vaak tegenaan loop als ik voor een groep mensen kook is dat er vaak een vegetariër tussen zit. Ik heb geen problemen met het feit dat iemand vegetarisch is, maar meer met wat voor origineels zet ik voor deze persoon op tafel? Om toch een lekker voedzame maaltijd op tafel te zetten is deze curry met eieren een lekkere oplossing.

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 24 eieren (gekookt en gepeld)
  • Arachideolie
  • 1 rode ui
  • 8 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 75-100 gram santen
  • 1 bosje lenteuitjes
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 theelepel ketjap manis
  • 800 gram verse sperziebonen
  • eventueel een theelepel palmsuiker (of bruine basterdsuiker)

Bereiding:

Snipper de rode ui fijn, en snijd de rode peper in kleine stukjes. Snijd de puntjes van de sperziebonen en breek ze in stukken van 3-4 cm. Snijd de lente-ui in smalle ringetjes. Bak vervolgens in een grote braadpan in de olie de ui en peper aan totdat de ui mooi glazig is, en pers de knoflook boven de pan uit. Voeg hier vervolgens de sambal en ketjap aan toe, samen met de helft van de kurkuma.  Als het een beetje is ingedikt voeg je de helft van de kokosmelk, de kerrie, paprika en eventuele suiker toe, en laat je de smaken goed in de melk trekken. Voeg na een minuutje of twee de rest van de kurkuma, kokosmelk, de sperziebonen en lente-ui toe, en laat dit zo’n 5 minuten op een laag vuurtje garen om vervolgens de santen erdoorheen te roeren. Leg vervolgens de eieren erbij, en laat de curry nog een goede 10-20 minuten op een laag vuurtje sudderen.

Dit gerecht is erg lekker om te serveren met rijst, en kroepoek. Om het helemaal vegetarisch te houden kun je het beste cassave kroepoek erbij serveren.

Eet Smakelijk!