Lifestyle, Review

Studieplek opfleuren met een wereldkaart van canvas

Wereldkaarten

Ik ben ontzettend fan van mooie posters voor aan de muur. Bij mijn ouders vond ik dat de tuinposter in de tuin van mijn moeder echt iets toevoegde aan de tuin. En zelf had ik op mijn studentenkamer een klein drieluik van een wereldkaart op canvas hangen. Dus toen ik de kans kreeg om een hele grote wereldkaart van canvas te beoordelen van wereldkaarten.nl vond ik dit zeker leuk om te doen!

Wereldkaart kopen

Een grote canvas wereldkaart kopen is niet hetzelfde als even de boodschappen doen. Ik mocht een exemplaar van 120 bij 80 cm kiezen, en dit is behoorlijk groot. Dus eerst heb ik nagedacht waar ik deze zou hangen, en dit werd mijn studieplekje. Mijn studieplek is heel erg licht door de vele ramen in de serre, maar het was er nog erg kaal. Ik vond dat deze oudroze wereldkaart er goed past. Het houdt heel erg de rust die je nodig hebt op een studieplek, maar brengt toch een hoop sfeer. Wereldkaarten

Keuzestress

Toch had ik een beetje keuzestress. Ook al had ik mijn oog al laten vallen op het oudroze exemplaar, er waren zoveel hele mooie andere wereldkaarten om uit te kiezen. Ook hele leuke exemplaren met dieren voor kinderen, of hele mooie geometrische wereldkaarten. Misschien iets voor later in een kleinere versie in een andere kamer? Ik weet wel dat ik het ga onthouden voor wanneer ik iemand een mooie wereldkaart cadeau kan geven. Want ze verkopen ook wereldkaarten in kleinere formaten die passen in een kleinere ruimte.

Bezorging en resultaat

Zelf gaf wereldkaarten.nl in de bestelbevestiging een levertijd van 5 werkdagen aan, maar ik had mijn wereldkaart veel sneller binnen. Hij werd goed beschermd verpakt waardoor de wereldkaart niet kan beschadigen bij transport, en dat is toch wel fijn als je online iets besteld. Toen ik de kaart binnen had werd ik heel blij. Je kunt voelen dat het op goed dik canvas is gedrukt, waardoor de wereldkaart lang mooi zal blijven. Daarnaast is de het doek niet te strak over het frame gehangen, waardoor deze niet onder teveel spanning staat. Als een canvas te strak gespannen is heb je namelijk kans dat deze sneller scheurt, en dat is zonde. Ook is hij niet zwaar, waardoor je hem in je eentje makkelijk kunt ophangen. Binnen een paar minuten hing de kaart aan mijn muur, en ik werd er heel erg vrolijk van.Wereldkaarten

Eindresultaat

Ik ben heel blij met wat de wereldkaart doet met mijn studieplek. Zoals ik had verwacht zorgen de kleuren wel voor sfeer, maar door de zachte tinten blijft het rustig. Zoals je ziet past hij perfect in de lichte omgeving. Ik word er heel erg blij van als ik zit te studeren en even naar de muur kijk, kan ik even wegdromen over verre oorden waar ik nog heen wil. Ik kan het bestellen bij wereldkaarten.nl zeker aanraden!