Recipes

Risotto met verse kruiden en Parmezaan

Chicken Risotto

Als ik aan Italiaans eten denk schiet risotto mij niet zo snel te binnen. Toch is risotto een klassieker die je niet weg kunt denken. En het is ontzettend simpel om zelf thuis te maken. Dit risotto recept met verse kruiden en Parmezaanse kaas is zowel lekker als bijgerecht, maar met wat extra kaas en kruiden ook lekker als hoofdgerecht!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram risottorijst
  • 2 handjes fijngesneden verse kruiden waaronder basilicum
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • olijfolie
  • 2 theelepels kruidenboter
  • 1.5 liter kruiden- of groentebouillon

Bereiding

Kies een goede braadpan uit en verhit hier de olijfolie in. Vervolgens fruit je de rode ui in de olie tot de ui glazig is. Gooi bij de rode ui de risottorijst en bak deze een halve minuut voor je de witte wijn erbij schenkt. Wanneer de witte wijn volledig in de risottorijst is getrokken schenk je een kopje bouillon bij de rijst. Blijf roeren tot deze is opgenomen, en schenk er opnieuw een kopje bouillon bij. Herhaal dit totdat na ongeveer 25 minuten de risotto gaar is. Hoelang de risotto nodig heeft staat op de verpakking van de rijst, dit verschilt namelijk per merk. Haal de risotto van het vuur en meng hier de balsamico azijn, Parmezaanse kaas en de verse kruiden door heen. Roer hierna de kruidenboter er nog doorheen om de risotto een extra smeuïge structuur te geven.

Ik heb zelf de risotto gecombineerd met een lekkere kip uit de oven en sperzieboontjes en deze combinatie was ontzettend lekker.

Eet Smakelijk!