Recipes

Penne met gegrilde paprika en tomaten roomsaus

Penne gegrilde paprika tomaat

Een tijd geleden at ik bij een vriendin thuis een paprika-tomatensoepje van Jamie Oliver. Ik vond dit ontzettend lekker, en bedacht dat dit ook een heel lekkere saus zou kunnen zijn voor een pasta recept. Dit recept is een variant met gegrilde paprika, room en parmezaanse kaas. Erg lekker en simpel om te maken!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4  trostomaten
  • 2 gegrilde paprika’s of 1 pot gegrilde paprika’s van ca. 300 gram
  • 1 rode peper
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • handje vol verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 ml kookroom
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 350-400 gram Penne (80-100 gram per persoon)

Bereiding:

Pureer de paprika’s, tomaten, rode peper, bouillonblokje, knoflook en de verse basilicum fijn tot een fijne gladde massa. Zeef eventueel als je een perfect gladde saus wil hebben. Ik vind het zelf lekkerder als deze nog een structuur heeft. Kook ondertussen de penne al dente (een minuutje onder de voorgeschreven kooktijd) en verwarm de tomaten-paprikasaus langzaam op een zacht vuurtje. Voeg de kookroom beetje bij beetje toe, en laat de saus een beetje indikken. Giet de penne af, en kook deze nog een minuutje mee in de saus. Rasp alvast wat Parmezaanse kaas door de saus heen. Serveer met extra kaas om erbij te raspen, en geniet van deze simpele, maar lekkere pasta maaltijd.

Eet Smakelijk!