Recipes

Pasta Quattro Formaggi

Pasta Quattro Formaggi

Een van de meest bekendste pasta gerechten uit de Italiaanse keuken, en een topper voor kaasliefhebbers is toch wel pasta quattro formaggi, oftewel pasta met vier kazen. In onderstaand recept heb ik er onder andere voor gekozen om de saus te maken met gorgonzola, omdat dit een van mijn favoriete Italiaanse kazen is en ik van de harde smaak die het geeft houd.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 50 gram Pecorino
  • 70 gram Parmigiano Reggiano
  • 50 gram Mozarella
  • 70 gram Gorgonzola
  • 20 gram roomboter
  • 150 ml room
  • 200 gram (verse) spaghetti of tagliatelle
  • eventueel snufje peper en zout
  • olijfolie
  • scheutje witte wijn

Bereiding:

Kook terwijl je de saus bereidt de spaghetti of tagliatelle volgens de aanwijzing tot deze al dente (beetgaar) is. Smelt de boter in een kookpan en voeg hier de room aan toe. Doe hier de vier kazen in kleine stukjes bij (rasp de harde kazen eventueel), en roer dit zodat het een mooie gladde saus is, en maak eventueel op smaak met zout en peper. Giet de pasta af, en meng dit met een scheutje olijfolie. Schenk vlak voor je de pan met de saus van het vuur haalt een scheutje witte wijn door de saus. Haal de pan van het vuur en schep hier de pasta doorheen. Serveer met wat Parmigiano Reggiano erbij om erover heen te strooien.

Uiteraard kun je er zelf ook voor kiezen om andere kazen te gebruiken, zorg er wel voor dat de verhouding harde en zachte kazen 50/50 blijft. Om de pasta quattro formaggi extra mooi te serveren kun je misschien wat verse peterselie eroverheen strooien. Of gebruik gebrande walnoten.

Buon appetito!