Recipes

Overheerlijke lasagne bolognese

Lasagne bolognese

Veruit mijn favoriete Italiaanse gerecht uit de oven is een klassieke lasagne bolognese. Een lasagne die op je tong wegsmelt, en een explosie van smaken in je mond vormt is iets waar je mij wakker voor mag maken. In dit recept vertel ik precies hoe ik zo’n overheerlijke lasagne bolognese maak.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 gram lasagnebladen
  • 200 gram (runder)gehakt
  • 60 gram rode pesto
  • 100 gram worteltjes
  • 200 gram passata di pomodoro
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram Parmezaanse kaas (plus extra om te strooien bij serveren)
  • 1 liter bechamelsaus
  • olijfolie
  • 15 gram verse basilicum + losse basilicumblaadjes
  • 10 gram verse peterselie
  • 10 gram verse bieslook
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper

Bereiding van de sauzen:

Snijd de ui, rode peper en de knoflook super fijn. Bak deze aan in de olijfolie, en meng hier het gehakt en de rode pesto doorheen. Snijd ondertussen de worteltjes in kleine blokjes van halve centimeters. Giet de helft van de passata bij het aangebraden gehakt, en voeg de kruiden fijngesneden hier aan toe. Doe vervolgens de fijngesneden worteltjes in de saus, en laat dit eventjes op een laag vuurtje sudderen. Voor de tomatensaus gebruik je de andere helft van de passata, en voeg je hier de overgebleven kruiden aan toe. Verwarm deze ook op een laag pitje, en roer goed door. Verwarm de bechamelsaus vlak voor gebruik, zodat deze niet stolt.

Bereiding van de lasagne bolognese:

Vet de bodem van de ovenschaal in, en leg hier de eerste laag lasagnebladen op. Schenk hier twee derde van de bolognesesaus overheen, en vervolgens de helft van de bechamelsaus. Strooi een beetje Parmezaanse kaas over de bechamelsaus, en leg hier de losse basilicumblaadjes op. Dek deze laag af met een nieuwe laag lasagnebladen. Schenk hier de overgebleven bolognesesaus op, en de tomatensaus hierboven op. Dek ook deze laag af met lasagneblaen, en giet hier de tweede helft van de bechamelsaus overheen. Strooi vervolgens de mozzarella en de Parmezaanse kaas overheen. Bak de lasagne in 30 minuten in de oven af tot de korst mooi van kleur is. Serveer met extra Parmezaanse kaas om eroverheen te strooien, en geniet.

Eet Smakelijk!