Recipes

Milde kip saté

Milde kip saté

In dit recept vertel ik hoe ik een heerlijk milde kipsaté maak. Om deze kipsaté te maken moet je wel een aantal uren uittrekken, maar het resultaat is dit dubbel en dwars waard.


Keukenbenodigdheden:

  • Vijzel
  • Wokpan
  • Grillpan of barbecue
  • Satéstokjes

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 kilo kipfilet
  • 2 rode pepers
  • 1 rode ui
  • 50 gram Ongezouten pinda’s
  • 2 eetlepels palmsuiker, of bruine basterdsuiker
  • Mespuntje kurkuma
  • Mespuntje Laos
  • Theelepel fijngehakte sereh
  • Eetlepel ketjap manis
  • Eetlepel sambal badjak
  • 50 gram santen
  • 150 milliliter water
  • Wokolie

Bereiding van de marinade

Snijd de kipfilet in dobbelstenen van ongeveer 4 bij 4 centimer. Vijzel de ongezouten pinda’s totdat deze een kleffe massa wordt. Voeg hier al vijzelend de sambal en ketjap aan toe. Meng dit met de kurkuma, sereh en laos. Snijd de rode ui en pepers fijn, en fruit deze in de wokpan aan. Schep hier de pasta van noten en kruiden door, en roer dit goed door. Giet het water erbij, en laat dit op een laag vuurtje een beetje opschuimen. Gooi de palmsuiker en santen erbij, en roer dit goed door tot de santen volledig is opgelost. Laat het nog even op het vuur staan tot de saus opnieuw schuimt. Meng de kipfilet er nog doorheen terwijl de saus warm is, en laat het goed marineren gedurende enkele uren.

Bereiding van de saté

Rijg per satéstokje maximaal 4 blokjes eraan. Dit zodat het niet te lang duurt om de sate te grillen. Gril de stokjes tussen de 10 tot 15 minuten totdat deze mooi donkerbruin en gaar zijn. Serveer de saté met een lekkere pindasaus, rijst, atjar en casave kroepoek. Ook gestoomde brocoli kan hier heel goed bij smaken.

Eet Smakelijk!