Personal

Mijn favorieten

Mijn favorieten

Ik doe deze maand maart mee met de Instagram challenge van Marcelina van DM on the road. Een van de opdrachten is het delen van je persoonlijke favorieten. Ik dacht dat het leuk was om deze opdracht te combineren met een blog over mijn favorieten. In dit blog vertel ik jullie dus mijn persoonlijke favorieten!

1. Mijn favoriete museum

Mijn favoriete museum is het Kröller Müller museum op de Hoge Veluwe. Ik vind dit museum ontzettend tof vanwege de grote collectie van Van Gogh die zij hebben. Daarnaast vind ik dat het museum een ontzettend mooie beeldentuin heeft waar je met mooi weer uren door heen kunt wandelen. Daarnaast heeft het museum dus een prachtige ligging in het park Hoge Veluwe, waardoor een bezoekje aan het museum een ontzettend leuk dagje uit wordt.

2. Mijn favoriete jurk.

Ik heb heel lang gezocht naar de perfecte jurk voor mijzelf. Ik wilde heel graag een jurk die middellang is, en een blousemodel is. Deze jurk van Only was voor mij de perfecte match. De lengte is ideaal, en hij zit perfect. Als ik deze jurk draag voel ik me ontzettend zelfverzekerd. En door de stof is hij ideaal in de lente en de vroege zomer, maar ook straks in de herfst!

3. Mijn favoriete plekje in Amsterdam

Omdat ik heel veel tijd besteed in Amsterdam door mijn studie heb ik ondertussen een favoriet plekje in Amsterdam ontwikkeld. Dit is de binnenplaats van de Oudemanhuispoort in het centrum. het is een ontzettend rustig plekje op de campus van de UvA. Wat ook ontzettend leuk is dat in de gang die leid naar de Oudemanhuispoort al sinds 1757 winkelkasten zitten waar tegenwoordig een boekenmarkt voor tweedehands boeken is.

4. Mijn favoriete gerecht

Dit is een hele moeilijke voor mij, want ik vind zoveel eten lekker. Maar als ik echt een keuze moet maken is het wel een lekkere lasagne bolognese. Vooral eentje met extra veel kaas. Hier kun je mij iedere avond wel wakker voor maken. Natuurlijk moet ik het niet te vaak doen, want het is ook een gigantische caloriënbom! Leuke is dat het ook een van de favoriete gerechten is van mijn vriend, dus als ik het maak gaat de hele ovenschaal in een keer op.

5. Mijn favoriete boek

Ook een favoriet boek uitkiezen is moeilijk voor mij. Daarom verdeel ik het in mijn favoriete fictie en non-fictie boek. Mijn favoriete fictie boek is en blijft ‘Harry Potter en de Vuurbeker’. Als jonge meid verslond ik de Harry Potter boeken de eerste nacht nadat ze waren uitgekomen! Ik ging verkleed naar een releasefeestje en haalde om 12 uur ’s nachts een versie voor mij op. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds een hele grote Harry Potter fan, en ik lees de boeken nog steeds met gigantisch veel plezier.

Mijn favoriete non-fictie boek is ‘De Eerste Gouden Eeuw’ door Luit van de Tuuk. Dit boek gaat over de Nederlanden in de tijd van de Hanze, en hoe wij hier toen rijk van werden. Door dit boek is mijn interesse voor de late middeleeuwen zeker gewekt, en het is ook nog eens ontzettend fijn geschreven.

6. Mijn favoriete winkel

Ik ben fan van HEMA. Niet alleen van de rookworst en de hotdogs, maar gewoon van de complete HEMA. Ik draag heel graag de make-up van HEMA, en ben ook fan van de leuke kleine kadootjes die je daar kan vinden. Dit voorjaar ben ik al helemaal fan van hun paaseitjes! Ze hebben namelijk paaseitjes met discodip erin, en ze zijn heel erg lekker. Verder haal ik altijd mijn studiespullen, handdoeken, beddengoed en panty’s bij hun. Genoeg redenen waarom ik fan ban van hun, en het lokale winkelpersoneel mij herkent.

7. Mijn favoriete dier

Oké, voor mensen die mij goed kennen is dit een inkoppertje. Mijn favoriete dier is namelijk de cavia. Al vanaf dat ik een klein kind was heb ik heel veel cavia’s gehad, en nog steeds ben ik dol op ze. Twee maand geleden moest ik mijn lieverds een nieuw huis geven, en dat was voor mij toch wel lastig. Naast cavia’s ben ik ook dol op katten en honden, dus ik ben zeker wel een dierenmens te noemen

8. Mijn favoriete serie

Een serie waar ik echt geen genoeg van kan krijgen is ‘How I met your mother’. Ik heb deze serie ondertussen al heel vaak gekeken, en het verveelt mij nog steeds niet. En ja, ik moet toegeven dat ik bij sommige momenten ook echt even een traantje weg moet pinken. Maar bovenal blijft het een ontzettend goede feelgood serie.

Nu weet je dus wat meer van mij, en wat mijn favoriete dingen zijn. Ik schreef dit blog dus voor de Instagram challenge waar ik aan mee doe, dus vergeet mij vooral niet te volgen op Instagram als je dit nog niet deed!