Inspiration, Personal

Mijn bucketlist voor 2019

Bucketlist 2019

Nu 2018 er bijna helemaal op zit is het tijd om vooruit te kijken. Ik ga dit jaar niet aan goede voornemens doen, omdat ik weet dat ze in februari toch al in de prullenbak liggen. In plaats daarvan maak ik een bucketlist met dingen die ik voor het einde van 2019 gedaan wil hebben, en leuke uitjes die ik wil gaan doen. Benieuwd naar mijn plannen voor 2019? Lees dan snel verder!

1. Mythos van Stephen Fry lezen

Dit boek staat al een eeuwigheid op mijn verlanglijstje, en nu heb ik het met kerst gekregen van mijn mam. Al vanaf een jonge leeftijd ben ik veel geïnteresseerd in geschiedenis, en op de middelbare school heb ik bij klassieke talen veel mythologische verhalen gelezen. Al sinds dat dit boek uit kwam stond het op mijn verlanglijstje om te kopen omdat het mij ontzettend leuk lijkt om mythologische verhalen te lezen in een nieuw fris jasje.

2. Een weekendje weg met mijn lief

In februari ben ik alweer een heel jaar samen met mijn vriend. En wat is een leukere manier om dat te vieren dan met een weekendje ertussenuit. Door omstandigheden zijn wij afgelopen zomer alleen een paar dagen naar de camping in Putten geweest, maar nog geen weekendjes of weekjes weg. Het lijkt me dus heerlijk om weer een keertje samen met hem ergens heen te gaan!

3. Een dagje naar Leiden

Ik was het afgelopen jaar al van plan om een dagje naar Leiden te gaan, maar helaas werd ik ziek en heb ik het daarna alleen maar non-stop heel druk gehad. Ik wil heel graag een keer naar deze prachtige oude stad om foto’s te maken en om naar het Rijksmuseum der Oudheden te gaan. Naast Leiden wil ik in 2019 ook heel graag een dagje naar Rotterdam, Dordrecht en Groningen om musea te bezoeken en foto’s te gaan maken!

4. Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam bezoeken

Geschiedenis begon voor mij met boeken over de VOC, maar het Scheepvaartmuseum heb ik nog nooit overdag bezocht! Ben er wel een keer geweest voor een show van Sam Feldt, maar dus nog niet als bezoeker van het museum. Ik ben als kind al wel ontzettend vaak op de Bataviawerf in Lelystad geweest, en ik was altijd ontzettend gefascineerd naar hoe men vroeger schepen als de Batavia en Amsterdam bouwden. Mij lijkt het ontzettend interessant om in dit museum in de zeevaartsgeschiedenis van Nederland te duiken.

5. Nieuwe recepten leren

Koken is mijn hobby, maar ik merk dat ik de laatste maanden een beetje vaak dezelfde gerechten klaarmaak. Toch heb ik het afgelopen jaar nieuwe recepten uitgeprobeerd zoals deze pasta met tomaten en paprika. Maar om de sleur te doorbreken wil ik het komend jaar wat vaker iets nieuws koken. Ook om mijn smaken een beetje te verleggen buiten dat wat voor mij veilig voelt. Sommige dingen heb ik al jaren niet meer geproefd, en misschien lust ik ze ondertussen wel. Dus op naar een jaar vol nieuwe smaken!

6. meer fotograferen

Nog meer fotograferen? Ja, in ieder geval meer dan de afgelopen twee maanden. Ik hoop dat ik aankomend jaar er wat vaker op uit kan trekken met mijn camera om leuke foto’s te gaan maken. Het lijkt mij ook leuk om een keer met iemand samen foto’s te gaan maken, aangezien ik het nu vaak alleen doe. Plannen wat ik wil gaan fotograferen, naast Amsterdam en Utrecht natuurlijk heb ik nog niet zoveel, maar dat komt nog wel.

En wat zijn jouw plannen voor het nieuwe jaar? Heb jij ook een bucketlist of heb je misschien tips voor wat ik het aankomende jaar kan gaan doen? Laat het mij weten in de comments!