Recipes

Mediterraans gekruide gehaktspiesjes

Gehaktspiesjes

Een keer iets anders van de grill proberen? Maak eens lekker gekruide gehaktspiesjes. Met een beetje mediterraanse kruiden erdoorheen maak je een ware lekkernij van gehakt aan een stokje. Ideaal in de zomer om van de barbecue te halen.

Ingrediënten:

  • 500 gram (mager) rundergehakt
  • 1 ei
  • theelepel paprikapoeder
  • 1 sjalotje
  • halve theelepel tijm
  • halve theelepel oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 a 3 eetlepels paneermeel
  • halve theelepel basilicum
  • snufje zout (naar smaak)

Bereiding:

Meng het gehakt met de kruiden, het ei en het paneermeel. Hak de rode peper fijn, en knijp de knoflook uit boven het gehakt. Meng het gehakt totdat het aan elkaar blijft plakken, voeg eventueel extra paneermeel toe, en verdeel het in gelijke porties. Om het gehakt mooi rondom de spies te krijgen maak ik altijd eerst een langwerpig rolletje, en sla ik deze vervolgens plat. Vervolgens vouw ik deze rondom de spies, en druk ik het geheel goed aan. Leg vervolgens de spiesjes afgedekt een half uur, of langer, in de koeling voordat je deze gaat grillen. Een kruidige saus, zoals een tzatzikisaus of knoflooksaus, is erg lekke om hierbij te serveren.

Eet smakelijk!