Recipes

Kip in Parmaham

Kip Parmaham

Een absolute topper, dat vind ik van dit gerecht. Met niet al te veel werk kun je een heerlijk stukje kip op tafel zetten, gewikkeld in een lekker parmaham jasje. De smaak van de parmaham geeft een lekkere krachtige smaak aan de kip, en dat gecombineerd met rode pesto maakt het helemaal top. 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kipfilets
  • 4 grote plakken parmaham
  • 100 gram rode pesto
  • olijfolie (voor het bakken/grillen)

Ingrediënten voor de rode pesto:

Meng de volgende ingrediënten met een staafmixer of keukenmachine tot een mooie gladde pasta. Voeg de olijfolie als laatste toe, in kleine gedeeltes totdat de pesto mooi smeerbaar is.

  • 15 gram (verse) basilicum
  • 150 gram zongedroogde tomaten
  • 75 gram gegrilde paprika’s
  • 50 milliliter olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • snufje zout en een snufje peper

Bereiding:

Maak de kipfilets schoon, en snijd deze in de lengte in tweeën. verdeel de rode pesto goed over de kipfilets. Wikkel om iedere kipfilet de parmaham, en zet deze eventueel vast met een cocktailprikker. Bak of gril de filets op een heet vuurtje in de olijfolie aan, en zet het vuur vervolgens middelhoog. Ik gril de filets vervolgens het liefst in een grillpan, zodat het vet goed kan weglopen. Keer de kip regelmatig zodat de ham gelijkmatig bruin wordt. Wanneer de kip gaar is kun je deze opdienen met een lekkere spaghetti aglio e olio en bijvoorbeeld gestoomde sperziebonen, of een andere lekkere groente.

Eet Smakelijk!