Personal

Ik ontmoette mijn vriend via Tinder

urban safari

Iedereen kent online dating apps als Tinder en HotorNot wel. En ook ik heb er gebruik van gemaakt. Gelukkig maar, want zo ken ik mijn vriend. In dit blog vertel ik over mijn ervaring met Tinder en hoe ik mijn vriend heb ontmoet. Na mijn vorige persoonlijke blogs over mijn depressie, en hoe ik omga met de drukke baan van mijn vriend lijkt het mij leuk om dit ontzettend leuke persoonlijke verhaal met jullie te delen.

Mijn vorige relatie was een lange relatie van tweeëneenhalf jaar. Toen ik uit deze relatie kwam heb ik een aantal maanden gewacht voor ik een Tinderprofiel aanmaakte en begon met swipen. Ik was heel erg onzeker over mijzelf, en vond mezelf een lelijke dikke prop. Ik was toen ook ruim 20 kilo zwaarder dan nu, en dat hielp mijn zelfvertrouwen ook niet. Maar na een aantal maanden zwoegen in de sportschool had ik meer vertrouwen, en had ik ook weer zin om te gaan daten. En beginnen vanachter een schermpje was voor mij ook een beetje om te kijken hoe ik in de markt zou liggen. Het voelde veiliger dan op een leuk iemand af te stappen in de kroeg, en zo een blauwtje in het openbaar te lopen.

Beginnen met swipen en matchen

Ik besloot om geen halve biografie van mijn leven in de bio te zetten, maar het zinnetje: ‘een goede openingszin kan niet fout zijn’. Ik wilde zo kijken of er jongens en meiden waren die daar op reageerden. En na een heel scala van foute openingszinnen als ‘heb je een kaart voor mij want ik ben verdwaald in je ogen’ tot matches die mij vroegen waar ze me voor wakker konden maken, kwam mijn huidige vriend langs. Hij gooide de prachtige oneliner: ‘als jij een burger bij de McDonald’s was dan was je een McLekkerding.’ Ik reageerde met dat ik niet zo goedkoop was als een hamburger bij de McDonalds, en een heel gezellig gesprek ontpopte.

Urban safari

Liefde is samen lekker lezen

Harry Potter en zenuwen

Het gesprek tussen ons was niet stil te krijgen, en al snel waren we gewikkeld in gesprekken over Harry Potter fan-theorieën  en de recente Eredivisie uitslagen van onze vaste clubs. En nog op de eerste avond met elkaar spreken vroeg hij mij uit op een date. De dagen tussen het eerste zinnetje en onze eerste date bleven we eigenlijk non stop met elkaar appen, en dat was ontzettend leuk. Na een hoop mislukte dates had ik een beetje hoop dat deze date wel zou kunnen slagen, en toen kwamen de zenuwen. Wat ga ik aan doen? Wat als hij eigenlijk een creep is in het echt? En wat als hij mij lelijk of dik vindt in het echt?

De eerste date

Hij had gevraagd, ook al is het niet gebruikelijk, of ik het leuk vond uit eten te gaan. Op zijn kosten, want de dag na de date was hij jarig. Dus ja, dat legde wel wat druk bij mij. Ik had ook met mijzelf afgesproken dat wanneer de date een absolute flop zou zijn ik mijn helft alsnog voor rekening zou nemen. Dit omdat ik het niet fair zou vinden in dat geval om hem voor de kosten op te laten draaien. Maar ik had geluk, de date was geen flop, en we planden het vervolg al tijdens de eerste date. Want we merkten allebei dat we nog niet uitgepraat waren, en stiekem zaten er al best wel wat vlindertjes in mijn buik, want wat was hij leuk in het echt!

Een tweede date en..

Het voelde vanaf moment een op de date zo goed met hem dat ik het wel oké vond om hem bij mij thuis uit te nodigen en voor hem te koken. Liefde van de man gaat door de maag, en ik besloot hem helemaal in te pakken met een heerlijke pasta met gehaktballetjes. Een goede keus, want tot ik mijn lasagne maakte was het zijn favoriete gerecht van mij. Heel snel na de eerste dates kwam dan eindelijk die verlossende vraag van zijn kant, of ik zijn meisje wilde zijn. En ik ben nog steeds heel blij dat ik ja heb gezegd. Mijn vriend is niet alleen mijn liefde, maar ook mijn beste maatje geworden.

Urban Safari

Terrasje pakken tijdens een van de eerste weekenden samen

Heb jij ook een leuke ervaring gehad met online daten? Of heb je een ander leuk of grappig dating verhaal? Laat het mij weten in de comments!