Recipes

Heerlijke Kip Kerrie

Kip Kerrie

Bijna iedereen kent wel een variant van het Indiase gerecht kip kerrie. De een maakt het op een pittige wijze, de ander juist weer zoet met bijvoorbeeld ananas erin. In deze post vertel ik hoe ik kip kerrie zelf het liefst maak, en natuurlijk het lekkerst vind.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 gram kipfilet of kipdijfilet
  • 300 gram verse sperziebonen
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalotje
  • 2 theelepels ketjap manis
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel djahe
  • snufje djinten
  • 1 tl tamarinde pasta
  • 40 gram santen
  • 4-6 theelepels kerriepoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • scheutje citroensap of een mespuntje gehakte sereh
  • 100 milliliter water
  • arachideolie of wokolie

Keukenbenodigdheden:

  • Vijzel
  • Wokpan

Bereiding:

Begin met het snijden van de kip in dobbelstenen, dop vervolgens de boontjes en breek deze in stukken van 3-4 centimeter. Maak de knoflook schoon, en snijd deze in dunne plakjes, snijd de rode peper in kleine ringen, en snipper het sjalotje fijn. Begin vervolgens met het fijn vijzelen tot een pasta van de knoflook, sjalot en peper en voeg langzaam de kruiden, ketjap, tamarinde en sereh toe tot het een goed gemengd geheel is. Verhit ondertussen de olie in de wokpan tot deze goed heet is, en voeg hier de pasta aan toe, en verhit deze kort om vervolgens de kip hieraan toe te voegen. Bak de kip aan in de pasta, en voeg vervolgens wat water toe (minder water betekent een dikkere saus). Wanneer het water aan de kook is voeg je de santen toe, en roer je deze goed door de kip kerrie heen. Tot slot doe je de sperziebonen erbij, en laat je het geheel nog zo’n 10 tot 15 minuten minimaal doorsudderen.

Zelf serveer ik er graag notenrijst bij, maar het smaakt ook erg goed bij andere rijstsoorten.

Eet Smakelijk!