Recipes

Heerlijke insalata caprese

insalata caprese

Het warme weer is nu echt doorgebroken in Nederland, en dan gaan we ook massaal aan de BBQ. Persoonlijk ben ik er meer fan van om in plaats van de gewone bak met ijsbergsla en slasaus een lekkere frisse salade neer te zetten. Bijvoorbeeld een insalata Caprese. Nu ken je waarschijnlijk de Caprese van de Italiaan al wel: mooi in plakken gesneden tomaat en mozzarella met basilicum en misschien wat balsamico azijn. Maar die is nou niet ideaal om in een bak op tafel te zetten. Daarom vertel ik in deze post hoe je een bowl-vorm van de Caprese op tafel zet.


Ingrediënten (voor 8 porties):

  • 300 gram mozzarella (bijvoorbeeld 2 zakjes Galbani mozzarella bolletjes mini)
  • 500 gram (zoete) snoeptomaatjes
  • 15 gram verse basilicum
  • scheutje balsamico azijn
  • scheutje olijfolie
  • snufje zout (liefst grof gemalen)
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze:

Snijd de mozzarella in kleine dobbelsteentjes, of de bolletjes door de helft. Vervolgens snijd je de snoeptomaatjes door de helft, en doe je deze bij de mozzarella in de schaal. Snijd vervolgens ongeveer driekwart van de basilicum blaadjes in fijne reepjes, en bewaar de overgebleven voor versiering. Pers vervolgens boven de schaal de teentjes knoflook uit, en meng het geheel met de overgebleven ingrediënten. Garneer eventueel met wat hele blaadjes basilicum die zijn overgebleven.

Eet Smakelijk!