Recipes

Gegrilde Kipspiesjes met Paprikasaus

kipspiesjes met paprikaroomsaus

Als het weer warmer wordt vind ik gegrild vlees ontzettend lekker smaken. Samen met een lekker sausje eroverheen, zoals deze paprikasaus, worden gegrilde kipspiesjes extra lekker. De frisheid van de verse munt smaakt hier perfect bij. Echt genieten dus!

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet
  • 2 rode paprika’s
  • 1 halve gele paprika
  • 2 handjes verse munt
  • 100 ml crème fraîche
  • Zwarte peper
  • 1 rode peper
  • satéstokjes
  • olijfolie

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 cm. hak de verse munt fijn, en meng 1/3 hiervan met de zwarte peper en een scheutje olijfolie. Meng dit met de kipfilet, en rijg deze aan de stokjes. Voor de saus pureer je de rode paprika, gele paprika en rode peper. Meng hier 2/3 van de verse munt doorheen en verwarm dit op een laag vuurtje in een pannetje. Schep de crème fraîche hier doorheen. Zorg ervoor dat het geheel niet aan de kook raakt. Gril ondertussen de kipspiesjes gaar. Serveer de kipspiesjes met de saus eroverheen, samen met verse groentes en bijvoorbeeld zoete aardappelfrietjes.

Eet Smakelijk