Travel

Festivals en verrassingsreizen, mijn travel bucketlist

Kreta

Zoals veel mensen heb ik ook een bucketlist. Mijn bucketlist gaat voor een groot gedeelte over dingen die ik nog een keer wil zien of meemaken. Zo staan er verschillende festivals, musea, landen en steden op. Voor Kyra haar blog, a Loving Lady Travels, schreef ik een artikel over mijn bucketlist welke ik nu hier deel. In dit artikel vertel ik over de verschillende onderdelen van mijn bucketlist, en wat ik al heb kunnen afvinken.

Festivals

Zoals ik al zei, er staan een aantal festivals op mijn bucketlist. Ik ben een ontzettende muziekliefhebber en vind festivals dan ook super gaaf om naar toe te gaan. Een aantal festivals zoals Glastonburry, Rock am Ring, Tomorrowland en Pukkelpop staan nog steeds op mijn lijstje te wachten. Maar bijna alle grote pop festivals in Nederland ben ik al een keer naar toe gegaan, en ook een paar andere buitenlandse festivals heb ik van mijn lijst kunnen schrappen. Zo ben ik al naar het fantastische Sziget festival geweest. Samen met en groep vrienden ben ik met de trein naar Boedapest gereisd om daar een week lang te genieten van zoveel verschillende muziek en kunststijlen. Het Sziget eiland wordt ook wel het Eiland van vrijheid genoemd, en dat klopt ook. Je voelt je daar zo vrij om te zijn wie je bent, en je leert er zoveel unieke personen kennen. Zo heb ik in die week, naast genoten van fantastische bands, yoga en meditatie ontdekt. Terugkijkend was Sziget wel een van mijn gaafste ervaringen ooit.

KroatiË

Solo vakantie

Een paar jaar geleden wilde ik ontzettend graag alleen op vakantie. Ik kwam net van de middelbare school af, en zou bijna gaan studeren. Toen dacht ik dat een weekje alleen op vakantie mij zou leren hoe je echt op jezelf moet staan, zonder de hulp van je ouders die je kunnen opvangen, of vrienden die je gezelschap houden. Ik kocht een treinticket naar Parijs, boekte een hostelletje, en daar ging Ik. Onderweg was ik natuurlijk bang om mij alleen te gaan voelen, of dat ik niet zou genieten. Maar ik heb ontzettend veel genoten van deze week. Ik had de kans om parijs helemaal in mijn eigen tempo te ontdekken. En het is dan ook tijdens deze vakantie dat ik ontdekte hoeveel ik van kunst houd. Ik hoefde niet in het tempo van mijn ouders door een museum heen te lopen, maar kon zelf net zo lang stil staan als ik wilde. Echt alleen op vakantie is toch heel anders dan zonder je ouders met vrienden op vakantie. Je leert in zo’n week veel over jezelf, hoe je bent als je zelf keuzes moet maken, en in onbekende situaties komt.

Europese hoofdsteden

Ooit wil ik ze allemaal hebben bezocht, de Europese hoofdsteden. Een groot gedeelte heb ik al een keer bezocht, of zelfs meerdere keren. Zo heb ik bijvoorbeeld al Nicosia, Athene, Lissabon, Berlijn, Brussel, Praag en Londen bezocht. Maar Er staan er ook nog veel op mijn lijstje zoals Kopenhagen, Dublin en Moskou. Maar mijn hart is toch echt verkocht aan Berlijn. Zowel het historische als het hippe Berlijn trekken mij ontzettend veel aan. Overdag duiken in de geschiedenis van deze prachtige stad en in de avond dansen in een club. Het uitgaansleven in Berlijn is ook heel anders dan in Nederland waar ik woon. Als ik een stedentrip maak vind ik het ook altijd leuk om te zoeken naar ‘local favorites’. En dus niet alleen maar de toeristische topattracties te bezoeken. Ik vind dat ik dan veel meer leer over de cultuur in een ander land, en je ontdekt zo ontzettend unieke plekken in een stad. Zo kwam ik in Parijs in een afgelegen restaurantje wat niet in de gidsen staat, maar waar ik wel de meest verrukkelijke quiche ooit heb gegeten. En dat soort unieke ervaringen blijven je bij.

Kroatië

Vakantie buiten Europa

Een Globetrotter wordt je niet als je binnen één continent blijft, je moet dus de Europese grenzen over. Mijn eerste intercontinentale reis was naar Marokko. En dit was een ontzettend leerzame reis. Ik ging naar het bijzondere Casablanca en Rabat, en leerde hier ontzettend veel over de Marokkaanse cultuur. Deze reis heeft mij zeker geïnspireerd om nog vaker buiten Europa te gaan reizen. Zo wil ik ontzettend graag naar Colombia nadat een studiegenootje uit Colombia mij heeft verteld hoe mooi haar land is. Het liefst zou ik de hele wereld afreizen, misschien zelfs wel zonder een echte thuisbasis. Maar zo’n levensstijl ligt helaas nog niet binnen mijn bereik.

Boulevard Poreç

Verrassingsreis

Ik ben in het dagelijks leven ontzettend organisatorisch. Ik hoef niet alles minuut tot minuut in te plannen, maar ik weet wel graag waar ik aan toe ben. Een verrassingsreis maken lijkt mij dus een ontzettend leuke manier om dit patroon te doorbreken. Normaal gesproken oriënteer ik mij al wel een beetje voor ik op vakantie ga, kijken naar musea die ik wil gaan bezoeken, of wat de beste buurten zijn om uit eten te gaan. Maar het lijkt me zo fantastisch om dus op vakantie te gaan en het allemaal ter plekke te moeten uitzoeken. Ik ben zo benieuwd hoe dit voor mij als persoon zal zijn. En misschien kom ik dan ook nog eens op een plek waar ik anders zelf nooit aan heb gedacht.

Ik hoop de komende jaren veel van mijn lijst af te kunnen schrappen, en meer van de wereld en mezelf te kunnen ontdekken. En misschien heb ik jou wel geïnspireerd om andere dingen op je bucketlist te zetten, of om te beginnen om deze af te gaan werken. En vergeet ook niet om even een bezoekje te brengen aan het blog van Kyra! Zij schrijft ontzettend leuke reisverhalen op haar site ‘A Loving Lady Travels‘.

Lago Maggiore