Recipes

Enchilada’s met kip

Enchilada’s met kip

Een van mijn favoriete keukens om mee te koken vind ik wel de Mexicaanse keuken. Ik ben dol op taco’s, burrito’s en enchilada’s. Ik houd van de pittige en kruidige smaak die Mexicanen aan hun eten geven. Zelf vind ik enchilada’s heel lekker met een beetje kruidenkaas en kidneybonen erin, en natuurlijk veel gesmolten kaas erover heen raspen. In dit recept vertel ik hoe je heerlijke enchilada’s kunt maken met eigengemaakte kruidenmix en salsa.


kruidenmix voor de kip en groenten:

  • 1 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 3 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel cayenne peper
  • 1 1/2 theelepel oregano
  • mespunt knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen zout
  • 1 theelepel gemalen peper
  • mespunt uienpoeder

Salsa voor over de enchilada’s:

Meng de volgende ingrediënten goed met elkaar in een keukenmachine tot een net niet helemaal gladde saus.

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 rode pepers
  • 1 ui
  • 2 knoflook tenen
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • mespuntje zout
  • mespuntje peper
  • theelepel petersele

Ingrediënten en bereiding van de enchilada’s

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 kleine wraps
  • 500 gram kipfilet
  • 150 gram kidneybonen
  • 2 paprika’s
  • 2 rode pepers
  • 1 rode ui
  • 4 knoflooktenen
  • 250 gram kruidenkaas om te smeren
  • kaas om te raspen en smelten
  • salsasus
  • olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de paprika’s in kleine blokjes, en de ui en pepers fijn. Bak deze in de olijfolie, en voeg de uitgeperste knoflooktenen hier aan toe. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes, en voeg deze samen met de kruidenmix toe. Wanneer de kip goed aangebakken is voeg je de kidneybonen met vocht toe. Laat dit vervolgens nog even lekker doorsudderen en indikken. Zorg er ondertussen voor dat de ovenschaal ingevet is met wat olie zodat de wraps niet aan de schaal gaan plakken. Rol de enchilada’s door wat van de vulling op een wrap te scheppen, en hierop wat kruidenkaas te scheppen. Vouw ze dicht, prik er eventueel een cocktailprikker in, en schenk de salsasaus erover heen. Strooi de kaas over de salsasaus heen. Schuif ze vervolgens voor 25-30 minuten de oven in. Wanneer de kaas een mooi goudbruin korstje heeft gevormd zijn ze klaar.

Eet smakelijk!