Travel

De prachtige Botanischie Tuinen Utrecht

Botanische tuinen Utrecht

Deze zomer heb ik veel leuke en mooie plekken bezocht. Een van deze mooie plekken zijn de Botanische Tuinen Utrecht. Een ideale plek om tot jezelf te komen, en te genieten van de vele mooie planten en bomen die hier staan.

Dit enorme park ligt in het midden van het Science Park op de Uithof van Utrecht, en biedt een enorme verzameling van prachtige tropische planten. De gehele openingsperiode zijn er verschillende planten die in bloei staan, dus het maakt niet uit wanneer je gaat. Er staat altijd wel iets in bloei.

Bamboebos

Een van de recente vernieuwingen in het park is het bamboebos. Links van de ingang loop je hier heen. Je loopt in het bamboebos tussen veel verschillende soorten bamboe, sommige zijn meerdere meters hoog. Ontzettend indrukwekkend om te zien.

Het Bamboebos

Het Bamboebos

Als je het park binnenkomt zie je meteen een ontzettend mooie rotstuin. Je kunt de rotsheuvel zelf beklimmen, en verschillende rotsplanten bekijken. Ook een ontzettend mooie plek voor een fotoshoot, welke je kunt houden wanneer je dit afspreekt. Toen ik hier liep was er een pas getrouwd stel bezig met hun trouwfoto’s. Ontzettend leuk om te zien.

Kassen

Ze hebben ook verschillende kassen in de Botanische Tuinen. Zo is er een die ze speciaal hebben ingericht voor vlinders. Ook is er een tropische kas waar de temperatuur en luchtvochtigheid op echt tropische niveaus wordt gehouden. Hier vind je verschillende tropische planten, zoals lianen.

De Botanische Tuinen zijn echt het bezoeken en ontdekken waard. Je kunt er zoveel tijd spenderen als je wil, en ontzettend veel mooie verschillende foto’s maken. Ik heb dit natuurlijk ook gedaan, en meer foto’s vind je hier.Botanische Tuinen utrecht