Personal

Bucketlist herfst 2018

Bucketlist herfst

Iedereen maakt ze wel eens, lijstjes met dingen die je wil gaan doen. Een zogenoemde bucketlist. Ik zelf maak ook vaak bucketlists om een beetje orde in de chaos te brengen. Maar ook lijstjes met dingen die ik ooit graag zou willen doen. Deze bucketlist bestaat uit dingen die ik deze herfst graag zou willen zien en doen.

Het Tropenmuseum bezoeken

Dit museum heb ik al lange tijd op mijn bucketlist staan. In dit museum staan wereldculturen centraal, en het lijkt mij een ontzettend interessant museum om te bezoeken. Vooral de tentoonstelling over het slavernijverleden vind ik erg interessant om te bekijken. Wel ben ik van plan om het Tropenmuseum na 28 september te bezoeken omdat ze dan ook de tentoonstelling ‘Cool Japan’ hebben. Het lijkt me ook ontzettend gaaf om meer over de Japanse cultuur te leren.

Het boek Soldaat in Indonesie lezen

Dit boek staat weliswaar op de verplichte leeslijst van mijn studie, maar desondanks wil ik het zelf ook ontzettend graag lezen. In ‘Soldaat in Indonesie’ beschrijft Gert Oostindie hoe soldaten de politionele acties in Indonesië beleefden. Dit wordt aan de hand van bronnen van soldaten zelf gedaan, en daarom lijkt het mij een ontzettend boeiend boek om te lezen. Ik ben dan ook van plan om het eerder uit te hebben dan zou moeten voor mijn studie!

Eten bij Loetje

Ik hoor om mij heen zoveel goede verhalen over Loetje hun biefstuk, en ik ben er zelf nog nooit geweest. Tijd om er een keer te gaan zitten dus. Mooie is dat ze door heel Nederland restaurants hebben, en dat er dus veel leuke locaties zijn om uit te kiezen. Maar na alle instastories van vrienden die ik bij Loetje heb zien eten, heb ik vooral gewoon zin om de lekkerste biefstuk van Nederland zelf eens te proeven.

Nacht van de geschiedenis bezoeken

Ieder jaar organiseert het Rijksmuseum de Nacht van de geschiedenis. Een evenement waar je als geschiedenisstudent in Amsterdam toch een keer aan moet deelnemen. En nu kan ik hiervoor extra goedkoop kaartjes scoren via mijn studie. Extra veel redenen om te gaan dus! Dit jaar staat het in het thema van opstanden, rebellie en revoluties. En mij lijkt het ook ontzettend gaaf om het Rijksmuseum een keer te zien zonder massa’s toeristen.

Studiepunten scoren

Bij al het leuke wat mijn studie biedt hoort ook de minder leuke kant: tentamens. En zeker dit eerste semester wil ik graag mijn vakken halen, zodat ik later geen extra hoge stapel met werk heb. Ook wil ik een van mijn vakken dolgraag halen zodat ik hier in ieder geval van af heb, want het is niet mijn favoriete geschiedenis onderwerp. Maar ook het halen van mijn BSA is een grote motivator om de studiepunten binnen te slepen

Genieten van het herfstlandschap

De herfst is een ideaal seizoen om het bos in te gaan en ontzettend mooie foto’s te maken van de verschillende warme kleuren. Dus ik ben dan ook zeker van plan om dit de komende maanden te gaan doen! Zoals ik al eerder schreef woon ik tussen allemaal verschillende mooie landgoederen, en is er dus volop keuze waar ik heen ga om foto’s te maken. En daarom is dit dan ook een puntje geworden op mijn bucketlist!

The Vaccines!

Deze indierock band uit Engeland staat dit najaar in de Melkweg en ik ben erbij! Ik heb er altijd veel zin in om bands live te zien waar ik veel naar luister. En ik heb er dus ook super veel zin in om deze heren te zien performen. Dit wordt toch wel een van de hoogtepuntjes voor mij deze herfst.